NIKOLAIDIS OTVORENO: “Još 2006. smo znali da nije dovoljna samo nezavisna Crna Gora…” (VIDEO)

Da je Crna Gora prije tri godine ušla u EU, dodaje, ne bi imala današnje probleme.

  • Regija

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 0

Članstvo u Evropskoj uniji uprkos svim manama za Crnu Goru nema alternativu, ocijenio je pisac i kolumnista Andrej Nikolaidis.

Oj je redkao da bi, iako kritikuje politiku Brisela, na referendumu glasao za ulazak Crne Gore u EU.

“Ali bih vodio najciničniju moguću politiku prema EU i najracionalniju moguću sa stanovišta Crne Gore. Vodio bih politiku koja bi nam donijela korist, pokušavajući da maksimalno zaštitim interese Crne Gore. Mislim da je još potpuno izvjesno da je bolje biti u EU, nego izvan, jer se za nas pokazalo pogubnim to što su vrata integracija zatvorena”, ocijenio je Nikolaidis.

Da je Crna Gora prije tri godine ušla u EU, dodaje, ne bi imala današnje probleme.

“Još 2006. smo znali da nije dovoljna samo nezavisna Crna Gora, nego da mora biti i demokratska, u NATO -u i EU. Stali smo na posljednjem koraku, dijelom našom krivicom, dijelom zbog toga što su vrata prosto zatvorena ispred nas. Bilo je jasno da ćemo biti u gadnim problemima, jer sa ovakvim susjedom kakva je Srbija i sa njenim, nikad zaustavljenim imperijalnim projektom, uvijek ćemo biti meta i pitanje je da li ćemo se moći od toga odbraniti. To je bilo jasno 2006. a potpuno potvrđeno danas”, poručio je Nikolaidis, prenosi Gradski.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...