„OVO JE ISTO KAO KAD SU U KALINOVIKU…“: Fahrudin Radončić i Sefer Halilović s osmjehom dogovarali utrku za člana Predsjedništva BiH, a onda se „ukazao“ Dragan Mektić…

Fahrudin Radončić, čelnik SBB-a, i predsjednik BPS-a Sefer Halilović održali sastanak o zajedničkim predizbornim aktivnostima opozicije i o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

  • Mini market

  • 30. Sep. 2021  

  • 1

''Ovom prilikom zajednički je konstatirana potreba ukrupnjavanja opozicije i pravljenja bloka za predstojeće Opće izbore. Istovremeno, naglašena je politička važnost opcije kandidiranja jednog kandidata opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda'', navodi se u saopćenju nakon sastanka Fahrudina Radončića i Sefera Halilovića.

Dodaje se kako je ovo prvi sastanak ove dvije stranke, ''koje će zajednički nastaviti intenzivne političke susrete s predstavnicima drugih stranaka na okrupnjavanju opozicije i utvrđivanju socio-ekonomskih, političkih i drugih programskih ciljeva za sljedeće razdoblje''.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

-Ovo je isto kao kad su u Kalinoviku (postoji vic) donijeli odluku da se, poslije invazije, Rusi 1968. godine povuku iz Čehoslovačke. Kad su ih pitali šta će biti ako se ne povuku, oni rekli da će se ponovo sastati.

-Ubilo se za top prvoaprilsku šalu, poručio je Mektić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...