NAJVEĆI DO SADA MITING PROTIV DODIKA I NJEGOVE VLASTI: Građani napunili Trg Krajine, poznati su i zahtjevi... (FOTO)

Okupljeni građani na Trgu Krajine nose transparente sa slikom lidera SNSD Milorada Dodika ispod koje piše “nikad više”.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 7

Protest po nazivom: "Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku", održava se danas na Trgu Krajine u Banjaluci.

Organizatori su opozicione partije SDS, PDP, DNS, SPS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Građanima se obratio Vukanović, koji ne može da dođe do riječi, jer mu cijeli Trg aplaudira i izgovara njegovo ime.

On je okupljenima odgovorio stihovima Alekse Šantića.

"Neko je maloprije vrijeđao lopove govoreći - Mile lopove. Niti jedan lopov nije pokrao svoju kuću. Pakuj se i odlazi. Mile odlazi", kazao je Vukanović.

Miličevićeva oštra poruka

Visoki funkcioner SDS i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, poručio je: “Ne bojimo te se Milorade, ni tvojih poltrona ni tvojih miševa, jer se borimo samo istinom”.

"Disaćemo čisti vazduh u Srpskoj jer smo jači i borimo se istinom. Vas Milorade i vaše poltrone poslaćemo u tamne hodnike prošlosti iz kojih ste davno izašli", rekao je Miličević, što je pozdravljeno gromoglasnim aplauzom.

Bivši ministar na bini

Bivši ministar policije Radislav Jovičić iz DNS rekao je da živi za dan kada će reći da je došla sloboda i gledati televiziju koju voli.

"Živim za dan kada mogu kritikovati šta ne treba, a da ne strahujem za moje najmilije. Moramo napraviti slobodu u Republici Srpskoj. Živim za dan kada oni koji su stvarali Republiku Srpsku neće živjeti kao prosjaci. Idemo zajedno, zajedno u pobjedu", rekao je Jovičić.

Selak o pozivu na proteste

Predsjednik SPS Goran Selak pozdravio je okupljene građane, uz poruku dobrodošli na slobodan Trk Krajina.

"Kada su nas pitali zašto podržavamo protest, rekli smo zato što želimo biti sa svojim narodom. Vlast je izgubila dodir sa svojim narodom. Oni su bivši samo što toga nisu svjesni", rekao je Selak.

Opozicionari na bini

Najjači aplauz dobila je poslanica Jelena Trivić i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Transparenti sa Dodikovim likom

Okupljeni građani na Trgu Krajine nose transparente sa slikom lidera SNSD Milorada Dodika ispod koje piše “nikad više”.

Trubači na trgu

Na Trg Krajine upravo stiže veliki broj građana sa zastavama Republike Srpske, predvođeni trubačima.Istovremeno na Trgu se puštaju patriotske pjesme.

Nose veliki transparent na kojem piše “Draško, Banjaluka je uz tebe”.

Organizatori protesta ranije su poručili da je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u Republici Srpskoj, ali i da su dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i afera “Kiseonik”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...