PO PAPRENIM CIJENAMA: Alfa Romeo je rasprodao sve primjerke najbolje vozačke limuzine

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 0

Neki će reći da smo pristrani, ali ovi automobili ne ostavljaju puno prostora za poboljšanja u vozačkom smislu.

Alfa Romeo Giulia je izuzetan vozački auto, a to treba zahvaliti prvenstveno fantastičnoj platformi koja će uskoro biti umirovljena.

Quadrifoglio verzija je bila nešto posebno, a onda su stigle GTA i GTAm izvedbe i ostavile ljubitelje bez teksta. Mnoge i bez novca jer su usprkos paprenoj cijeni svi automobili prodani. 

Alfa Romeo je trebao točno 18 mjeseci da proda po 500 primjeraka modela GTA po 175.000 eura, kao i 5000 eura skuplje GTAm verzije. Pritom je značajna količina završila na kineskom tržištu, 18 primjeraka je otišlo put Australije, a niti jedan nije ponuđen na američkom tržištu. 

Podsjetimo, ovo je bio zadnji Alfin model pokretan isključivo benzinskim motorom bez upliva struje, ali i zadnji vozački auto Alfe u svakom smislu tog epiteta. A to su očito prepoznali i brojni obožavatelji koji su ove verzije kupili usprkos velikoj razlici u cijeni u odnosu na Quadrifoglio pokretan istim motorom. 

Podsjetimo, GTA verzije pokreće 2.9 V6 biturbo s 540 KS, pogon je stražnji, a 100 km/h postiže za 3.6 sekundi. Sve ostalo ovisi o konfiguraciji asfaltne podloge ispred automobila i umijeću vozača. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...