KILOGRAMI SE NEZAUSTAVLJIVO TOPE: Ukoliko bezuspješno pokušavate smršaviti, isprobajte ove trikove, sve je vrlo jednostavno…

Dolazak hladnijih i kišnih dana znači i manje prilika za trčanje na otvorenom, stoga pokušajte dodati još neke aktivnosti koje brzo tope masti.

  • Zdravlje

  • 07. Okt. 2021  

  • 0

Vježbe kao što su plank, trbušnjaci, čučnjevi, zgibovi, sklekovi i sl. tope veliki broj kalorija. Ako se želite ozbiljnije posvetiti mršavljenju i zadržati rezultate vježbe snage su ključne. Osim što mršavite dok ih izvodite one stvaraju trajne mišiće koji zatim troše veći broj kalorija i u stanju mirovanja.

Ako odlazite u teretanu, savjet za početnike je da ne pretjeruju. Dva do tri treninga u sedam dana po pola sata, 15 minuta istezanje i 15 minuta zagrijavanju i to će biti za početak dovoljno.

Kružni trening za čitavo tijelo

Za početak se preporučuje da koristite težinu vlastitog tijela, ali u trening možete dodati i kardio vježbe i dizanje tegova. Sve varijacije bit će izvrstan stimulator za izgaranje masnoća i jačanje mišića.

Probajte zajedno grupirati pokrete koji aktiviraju gornji dio tijela te pokrete koji aktiviraju donji dio tijela. Mijenjajte vrijeme izvođenja vježbi za gornji i donji dio tijela kako biste postigli maksimalne rezultate. Neka vam cilj bude izvođenje deset do dvanaest rundi od tri minute.

Penjanje stepenicama

Bilo da hodate duže sporijim tempom ili se brzo uspinjete stubištem preskačući dvije stepenice istodobno, rezultati će biti dobri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...