NOVA STUDIJA: Vozači ovih automobila imaju najviše kazni za prebrzu vožnju

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 1

Vozači jedne japanske marke i dalje prikupe najviše kazni za prebrzu vožnju, baš kao što je to bio slučaj 2020. i 2019. godine.

U pitanju su vozači Subarua, i to posebno modela WRX, koji imaju najtežu nogu na gasu u konkurenciji 393 modela automobila obuhvaćenih studijom. Istu svake godine provodi Isurify, američka tvrtka koja se bavi uspoređivanjem automobilskih osiguranja.

Na američkim cestama model u kojem se najčešće uhvati kazna za prebrzu vožnju je WRX i to nije slučajnost. Naime, u top 10 "najbržih“ ušla su još dva Subaruova modela, BRZ i Impreza.

Čak 18.8 posto vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje ograničenja brzine, dok državni prosjek iznosi 9.59 posto. U Top 10 probio se i korejski Hyundai, pa su tako u vrh stigli Hyundai Genesis Coupe (17.72 posto), Kia Stinger (16.58 posto) i Hyundai Veloster (14.65 posto).

Europske boje "brani“  Volkswagen Golf GTI na osmom mjestu s 14.95 posto. Podsjetimo, prošle godine je bio pozicioniran na visoko drugo mjesto sa 17.38%. Izgleda da su se vozači Golfova brzo upristojili. Ne čudi ni činjenica da su pet od deset automobila na popisu sportski automobili.

Činjenica da je pet od 10 automobila s najvećim brojem kazni iz domene sportskih automobila ne čudi, ali će zato neke iznenaditi kako su cijene svih navedenih automobila niže od nacionalnog prosjeka od 41.044 USD.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...