POTVRĐEN SUSRET: Izetbegović i Čović danas u Sarajevu razgovaraju...

Sastanak se dešava u trenutku velikih tenzija i napetosti u zemlji, posebno nakon jednostranih poteza iz bh. entiteta RS, a posebno člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji se neće naći na ovom sastanku.

  • Vijesti

  • 13. Okt. 2021  13. Okt. 2021

  • 2

Predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odnosno lideri Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice Bakir Izetbegović i Dragan Čović sastat će se danas u 11 sati u Parlamentu BiH, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba. 

Sastanak se dešava u trenutku velikih tenzija i napetosti u zemlji, posebno nakon jednostranih poteza iz bh. entiteta RS, a posebno člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji se neće naći na ovom sastanku.

Kako je najavljeno, Izetbegović i Čović bi mogli razgovarati o eventualnoj deblokadi Parlamenta BiH, ali je neizvjesno da li bi ovaj sastanak u aktuelnoj konstelaciji odnosa mogao da donese bilo kakve rezultate.

Ovaj susret je i ranije najavljen.

Prema neslužbenim informacijama, Izetbegoviću i Čoviću bi se treba pridružiti i Nikola Špirić iz SNSD-a koji je, također, u Kolegiju Doma naroda, no nije izvjesno da bi to mogao biti nagovještaj deblokade rada institucija.

Predstavnici entiteta RS u institucijama BiH već mjesecima bojkotiraju rad državnih institucija.

Povod je bila odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka iz jula ove godine kojim je zabranjeno negiranje genocida i ratnih zločina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...