OMILJENA FIRMA MILORADA DODIKA DOBILA VRIJEDAN POSAO: Četiri konvertibilne marke presudile u korist Prointera...

Ovaj posao, koji je ranije radio „Lanaco“, u zadnje dvije godine je, i pored žalbi „Lanaca“, preuzeo „Prointer“.

  • Ekonomija

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 0

Četiri konvertibilne marke presudile su da posao održavanja jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u Republici Srpskoj i ove godine dobije kompanija „Prointer“ kojoj će za to iz budžeta biti isplaćeno skoro milion maraka, saznaje portal CAPITAL.

Tender za održavanje ovog sistema Vlada RS je raspisala krajem avgusta, a u predviđenom roku stigla je samo jedna ponuda.

Procijenjena vrijednost nabavke bila je 854.500 KM bez PDV-a, „Prointer ITSS – član Infinity international Group“ je dostavio samo četiri marke jeftiniju ponudu.

Ukupna cijena sa PDV-om iznosi 999.760 KM.

Ovaj posao, koji je ranije radio „Lanaco“, u zadnje dvije godine je, i pored žalbi „Lanaca“, preuzeo „Prointer“.

„Lanaco“ je prošle godine čak i oborio tender za isti posao, a glavna zamjerka, koju je i Kancelarija za razmatranje žalbi BiH prihvatila, bilo je traženje različitih sertifikata od ponuđača, koje su u ovoj kompaniji ocijenili paradoksalnim.

Veći dio tih certifikata Vlada je tražila i posljednjim tenderom, ali ovaj put „Lanaco“ nije pomišljao na žalbu.

Zanimljivo je i da je u odnosu na prošlu godinu posao održavanja jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poskupio za oko 70.000 KM.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...