"ZLOUPOTRIJEBIO POLOŽAJ”: Vlada RS podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lijekove BiH

U prijavi se, između ostalog, navodi da prijavljeni Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, već duži vremenski period, počev od 24. septembra 2021. godine, u kontinuitetu koristi svaku priliku, uključujući medijski nastup na teritoriji Srpske i BiH, kako bi iznosio netačne, dvosmislene i neprovjerene informacije.

  • Društvo

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 0

Vlada Republike Srpske uputila je danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. Krivičnog zakonika RS.

U prijavi se, između ostalog, navodi da prijavljeni Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, već duži vremenski period, počev od 24. septembra 2021. godine, u kontinuitetu koristi svaku priliku, uključujući medijski nastup na teritoriji Srpske i BiH, kako bi iznosio netačne, dvosmislene i neprovjerene informacije. Iznosio je i informacije koje su suprotne činjeničnom stanju utvrđenom od strane stručnih institucija, a u vezi sa upotrebom kiseonika u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, u smislu da se umjesto kiseonika koji ima medicinska svojstva za liječenje pacijenata koristi industrijski kiseonik – saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Iz Vlade RS poručuju da je Zolak iznosio ove neistine, iako je Vlada Republike Srpske odmah nakon pojavljivanja u javnosti pomenutih dezinformacija, angažovala referentnu laboratoriju iz Srbije.

"Ta laboratorija je izvršila uzorkovanje kiseonika koji se koristi u medicinskim ustanovama u UKC Banjaluka i bolnici u Prijedoru. Rezultati analize i ispitivanja jasno su pokazali da se u obje zdravstvene ustanove koristi kiseonik koji ispunjava sve propisane uslove za liječenje pacijenata i čak da ima veći procenat medicinskih karakteristika i svojstava od onih koji su standard u farmakologiji i medicin", navodi se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...