KĆERKA BILLA GATESA UDAJE SE ZA MILIONERA NASSARA: Tajno su se vjenčali po islamskom obredu, ostalo još kod matičara (VIDEO)

Sve se održava na velikom imanju

  • Svijet

  • 16. Okt. 2021  

  • 2

Jennifer Gates i njen vjerenik, milioner Nayel Nassar, čuveni džokej, tajno su se jučer vjenčali na muslimanskom vjenčanju.

Danas će obaviti i ceremoniju građanskog vjenčanja uz prisustvo oba roditelja, a na svečanosti će nastupati i Coldplay.

Nasljednica osnivača Microsofta Jennifer Gates udala se za egipatskog džokeja Nayela Nassara na tajnoj ceremoniji održanoj noć prije građanskog datuma vjenčanja.

Privatna ceremonija vjenčanja po islamskim propisima održana je u petak uveče u bašti porodičnog imanja od 142 hektara u Sjevernom Salemu u New Yorku, gdje je veća ceremonija sa gostima zakazana za subotu popodne. Samo nekoliko sati prije druge, veće svečanosti u subotu, radnici su se utrkivali kako bi sve doveli do kraja.

Roditelji Bill i Melinda Gates zajedno će prošetati Jennifer niz prolaz na subotnjoj ceremoniji, a Colplay će nastupiti na vjenčanju, kao i folk rok zvijezda Harry Hudson. Na probnoj večeri u petak uveče, otac neveste Bill Gates i njegova 25-godišnja kćerka viđeni su kako sjede na balkonu njene vile u Westchesteru, dok se smiju i šale prije nego što su se duboko zamislili.

Bill i Melinda Gates, koji su se razveli u augustu nakon 27 godina braka, također su viđeni zajedno kako se druže sa gostima na probnom vjenčanju u njihovom prvom pojavljivanju nakon razvoda. Dok su se u subotu ujutro iznad glava nadvijali tamni oblaci, čula se grupa akapela koja je na mjestu vjenčanja vežbala "Shine Your Light on Me".

U međuvremenu, kamioni su neprestano ulazili na posjed, uključujući i kamion Gallucci keteringa napunjen tanjirima sa hranom za taj događaj. Vlasnik nije htio da otkrije jelovnik, ali njihova glavna ponuda uključuje patlidžane Imbotito, program sa pilećim mesom i kapice sa slaninom itd..

Kako je sat odmicao do polaganja zavjeta, radnici su pokušavali da izvrše prilagođavanja u posljednjoj sekundi. Ovo je uključivalo i debatu o kontrolisanju klime.

"Nisam siguran na kojoj temperaturi da napustim mjesto da plesni podijum ne mjehuri i da ne ubijemo drveće", upozorio je jedan član tima.

Kao na znak, jedno od novopodignutih stabala palo je na plesni podijum.

"Dole je krvava zbrka", nasmijao se jedan radnik.

"Radim na tome", odgovorio je drugi.

Kasnije se čulo da neko traži da se isključi klima u umjetničkom šatoru, primjetivši da se tamo smrzavaju. Radnici su donijeli bijelo cvijeće u narandžastim saksijama, koje su postavili duž šetališta koje vodi do mjesta ceremonije. Radnici su donijeli sopstveni ketering, kutije Dunkin Donuts i kafu.

Pet dama koje sebe nazivaju "Sestrinstvom gaćica" prošetale su tokom događaja, kada im je glasna testera povredila bubne opne.

"Ostalo je još nekoliko sati do vjenčanja i još mnogo toga treba da se uradi", rekla je Diane (70), pa dodala: "Da sam majka nevjeste, jako bih se uznemirila".

Zbijali su šale o krahu zabave. Amy (62) je izvadila bisernu ogrlicu i stavila je preko majice Hard Rock Cafe. Bila je na štakama.

"Zbog ovoga je izašla sa rehabilitacije", našalila se njena prijateljica Joan (56).

Amy je osjetila ljubav, ako ne to, ona je bila potpuno oduševljena što je otvoreno polje na imanju Gates pretvoreno u šatorski grad.

"Srećni smo zbog njih", rekla je Amy. "Mi samo želimo očuvanje prirode."

"Jedino što mi se ne sviđa su lažna stabla", primjetila je Diane.

"Zelena su i užasna. Drveće je trebalo da izgleda kao da pada, a ne ljetnje. Neko nije razmišljao".

Diane je bacila pogled na svoju aplikaciju za vrijeme da vidi prognozu. Oblaci blokiraju sunce, a olujni oblaci očekuju se kasnije tokom dana. "Pogledajte to, niz oluja stiže u 17:15." Diane je primjetila. "Loše vrijeme."

Na probi vjenčanja u petak, Bill (65) je viđen u tamnom odijelu, dok je Melinda (57) viđena u šarenoj haljini u kući u jSevernom Salemu u New Yorku. Ovaj par, koji je bio jedan od najistaknutijih parova u globalnom biznisu, nekada su radili zajedno, mogao se vidjeti kako dočekuje goste na prostranom imanju Jennifer dok je vikend slavlja ozbiljno počinjao.

Ponosni Jenniferini roditelji također su se mogli vidjeti nasmijani dok su fotografi za vjenčanje snimali cijeli događaj. Ranije u petak, Jennifer i njen smjeli izabranik Nayel takođee su izašli na balkon svog doma da uživaju u miru i tišini, a Bill i Melinda zajedno sa njenim mlađim bratom.

Viđeni su kako poziraju za fotografisanje na balkonu prije nego što su se spustili do slikovitog prilaza obrubljenog drvećem, gdje su šetali kao par, plesali i ljubili se. Na imanju je postavljen složen šatorski grad, a u četvrtak je donijeto drveće u saksijama kako bi blokiralo pogled na mesto sa ulice i dalo cijelom ugođaju privid privatnosti.

Kamion sa osamnaest točkova i kombi vozila su dopremali opremu, dok su kola za golf prevozila osoblje po lokaciji i niz ulicu do mjesta gdje su podignuti drugi šatori za konobare i osoblje.

Načelnik policije, načelnik vatrogasaca i gradski zvaničnici svratili su da vide radove. Nekoliko policajaca bilo je raspoređeno pored imanja, zajedno sa privatnim službenicima obezbjeđenja koji su bili pri ruci da zaštite VIP goste i regulišu saobraćaj.

Porodica je nazdravljala mladoženji koji je dolazio oko 18 sati u crnom kombiju i pridružio se uskoro mladinim roditeljima tokom proslave uoči vjenčanja.

Bill je trenutak podijelio sa svojom mlađom ćerkom Phoebe, koja je sjedila na sofi na donjoj terasi okrenuta prema štalama za konje. Zatim je došao sin Rory i sjeo sa njima, prije nego što se pridružio svojoj majci Melindi, piše Daily Mail.

Djeveri su stajali s jedne strane, dok su se djeveruše okupljale s druge strane. Počastvovani par je stajao u centru, obavljajući svoju ceremoniju. Između njih je stajala žena u zelenoj haljini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...