HALIL LAGUMDŽIJA OTKRIVA ŠTA SLIJEDI NAKON SMJENE GORDANE TADIĆ: Ovo su 4 imena potencijalnih nasljednika glavne tužiteljice

Dao sam nalog, sa kojim su se složili svi članovi da se odmah stupi u kontakt sa četiri aktuelna zamjenika glavne tužiteljice, kazao je predsjednik VSTV-a

  • Društvo

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Do kraja dvodnevne sjednice VSTV-a će bit će donesena odluka o vršiocu dužnosti glavnog tužioca tužilaštva BiH, a nakon što je smijenjena sada već bivša glavna tužiteljicaTužilaštva BiH Gordana Tadić.

-Mi smo sada u poziciji da zbog ove odluke nemamo glavnog tužitelja Tužilaštva BiH. Dao sam nalog, sa kojim su se složili svi članovi da se odmah stupi u kontakt sa četiri aktuelna zamjenika glavne tužiteljice, oni su jedini mogući kandidati za vršioca dužnosti do okončanja konkursne procedure koja će uslijediti. Raspisat će se konkurs za novog glavnog tužioca, a do tada Tužilaštvo ne može biti bez glavnog tužioca. Kandidati su: Ismet Šuškić, Dijana Kajmaković, Ozrenka Mešković i Milanko Kajganić, kazao je Halil Lagumdžija, predsjednik VSTV-a, piše Oslobođenje.

Podsjećamo, dvije disciplinske komisije VSTV-a BiH  utvrdile su da je Gordana Tadić, kao rukovodilac Tužilaštva BiH, izbjegavala primjenivati TCMS sistem, odnosno elektronski sistem za automatsku dodjelu predmeta. Osim toga, utvrđena je i njena odgovornost zbog nepoštivanja Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH, prema kojem je morala tražiti sigurnosne provjere za osoblje zaposleno u Tužilaštvu BiH. Nakon ovih odluka, Tadićeva je imala pravo žalbe VSTV-u, ali samo na izrečenu sankciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...