ONA JE DALA ORUŽJE ALECU BALDWINU: Jedna rečenica iz njenog intervjua možda otkriva uzrok tragedije

Priznala je kako joj je punjenje pištolja ćorcima predstavljao veliki stres jer zapravo nije znala što radi

  • Svijet

  • 23. Okt. 2021  23. Okt. 2021

  • 1

Tragedija u kojoj je holivudski glumac Alec Baldwin na setu filma 'Rust' nehotice usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu i dalje je predmet istrage.

Gotovo svakog sata pojavljuju se novi detalji koji bi mogli rasvijetliti strašnu nesreću koja je zavila Hollywood u crno. Tako Daily Mail otkriva identitet mlade oružarke koja je u kolicima na setu ostavila tri pištolja koji su trebala poslužiti kao rekviziti, da bi asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu ne znajući da je napunjen pravim metcima.

Riječ je o Hannah Gutierrez-Reed (24) koja je u jednom podcastu emitiranom prošli mjesec priznala kako nije bila baš najspremnija za rad na spornom snimanju.

"Umalo nisam prihvatila posao jer nisam bila sigurna da sam spremna, no kad je snimanje krenulo - sve je teklo glatko", kazala je Gutierrez-Reed kojoj je to bilo drugo filmsko iskustvo uopće.

Također je priznala kako joj je punjenje pištolja ćorcima predstavljao veliki stres jer zapravo nije znala što radi pa je pomoć potražila od oca, inače legendarnog i iskusnog oružara Thella Reeda koji je sudjelovao u brojnim holivudskim produkcijama.

U intervjuu je također naglasila kako ju je otac počeo podučavati o oružju u dobi od 16 godina, no intenzivno je počela trenirati svega zadnjih nekoliko godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...