NA DNEVNOM REDU: Evo kada će biti poznata odluka o podizanju spomen obilježja na Kazanima…

Objavljen je i idejni projekat za ovo spomen obilježje koje je izazvalo podijeljene reakcije javnosti.

  • Društvo

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 0

Gradsko vijeće Grada Sarajeva u srijedu, 27. oktobra, održat će sjednicu na kojoj će donijeti odluku o podizanju spomen obilježju na Kazanima.

Objavljen je i idejni projekat za ovo spomen obilježje koje je izazvalo podijeljene reakcije javnosti.

altIzvor : Grad Sarajevo/Screenshot

Spomen obilježje bit će smješteno na području MZ Mahmutovac, lokalitet Kazani u općini Stari Grad. Nosiva konstrukcija objekta se sastoji od dvije granitne ploče d=12 cm i to Granit —Jablanica sa završnom obradom brušenje. Horizontalna granitna ploča se postavlja na betonski temelj a vertikalna – kosa pločaa se djelimično naslanja na horizontalnu ploču i na betonski jastuk koji je podupire sa zadnje strane. Veza betona i granitne ploče bit će ostvarena sa čeličnim ankerima, koji će se postavljati prilikom montaže kamene ploče na betonsku podlogu. Horizontalna i vertikaina granitna ploča će se povezati inox zavrtnjlma, koji će se obložiti cementnim malterom radi zaštite, navodi se i obrazloženju.

Finansiranje postavljanja Spomen obiljezja snosit će Grad Sarajevo, piše N1.

Na rješenje ovog pitanja čeka se skoro 30 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...