PROFIL SKORO IDENTIČAN ONOM "STAROM": Ovo je novi Range Rover

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 0

Ovih dana trebali bismo svjedočiti svjetskoj premijeri novog Range Rovera, no prve fotografije već su "slučajno“ izašle u javnost.

Ovaj put su službene fotografije osvanule na Instagramu, i to na stranici cochespias, koja je objavila fotografije noviteta iz svih uglova, a prvi put možemo zaviriti i u kabinu. Očekivano, profil vozila je ostao gotovo identičan, a bitnih novosti nema ni sprijeda. Ipak, svjedočimo implementaciji novih ručica vrata s boka te blago izmijenjenoj maski i svjetlima na prednjici. Stražnji kraj je pak u potpunosti nov, sada s tankim vertikalno orijentiranim svjetlima. Pokrov svjetala je u potpunosti crne boje te se nadovezuje na horizontalnu lajsnu s natpisom proizvođača. 

U kabini novi volan, ali i još veći središnji ekran infotainmenta. Sve je, naravno, začinjeno plemenitim drvom, digitalnim kokpitom i ogromnim foteljama za kraljevski tretman na koji su navikli vlasnici ovog modela. 

S tehnološke strane novi Range preuzima MLA Flex platformu, a to znači da će moći voziti i na struju. 5.0 V8 je umirovljen, pa izbor ostaje između plug-in hibrida, 3.0 rednog šestaka u mild-hybrid verziji te BMW-ovog 4.4 V8. I to je otprilike ono najznačajnije što možete očekivati od novog Range Rovera s cijenom koja se piše sa šest znamenki. U eurima, dakako. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...