MILIJARDERI SLAVILI NA MEGAJAHTI: Bill Gates u društvu Jeffa Bezosa proslavio rođendan, radnicima je bilo STROGO ZABRANJENO DA...

Gosti su, kako se navodi, prebačeni helikopterom do Gejtsove megajahte “Lana” do izolovane, živopisne uvale

  • Svijet

  • 31. Okt. 2021  31. Okt. 2021

  • 2

Jedan od najbogatijih ljudi u svijetu Bill Gates pozvao je kolegu milijardera Jeffa Bezosa na privatnu rođendansku žuruku u uvali kod Bodruma u Turskoj.

Osnivač "Microsofta", čije se neto bogatstvo procjenjuje na 136 milijardi dolara, proslavio je u srijedu svoj 66. rođendan sa Bezosom i 50-tak drugih gostiju na plaži Sea Me u Fethiyeu na obali Mediterana, prenio je Yahoo news pozivajući se na lokalne medije.

Gosti su, kako se navodi, prebačeni helikopterom do Gatesove megajahte "Lana"” do izolovane, živopisne uvale. Gates trenutno iznajmljuje jahtu za 1,8 miliona eura nedeljno. Jahta ima teretanu, jacuzzi, bar i bazen.

Milijarder se odmara duž turske obale i prošle nedjelje posjetio je popularno turističko mjesto Bodrum. Njegova rođendanska žurka trajala je oko četiri sata, prenosi Yahoo News pisanje “Daily Sabaha", dodajući da su na meniju bili morski plodovi, suši i pica, kao i šampanjac.

Oni koji su radili na dešavanju nisu smjeli da nose mobilne telefone kako bi se zaštitila privatnost gostiju. Bezos se sa žurke vratio privatnim helikopterom na svoju jahtu, ukotvljenu u Gokovi. “Leteća lisica”, za koju se vjeruje da je u vlasništvu šefa “Blue origina”, prethodno je primjećena u Turskoj 2019.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...