POPIS STANOVNIŠTVA POKAZAO RAZMJERE DEMOGRAFSKE KATASTROFE: Hrvatska sada ima samo 3,8 miliona stanovnika

U deset godina broj stanovnika pao za za deset posto

  • Regija

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 7

Krajnji rok u kojem bi Državni zavod za statistiku (DZS) Republike Hrvatske trebao objaviti rezultate popisa stanovništva istječe sredinom januara 2022. godine, međutim već sada postoje procjene prema kojima se broj stanovnika spustio na oko 3,9 miliona stanovnika, a možda i manje od toga, piše zagrebački Jutarnji list.

"Hrvatska će brojati između 3,9 i četiri miliona stanovnika, bliže 3,9, budući da emigracijski podaci nisu tačni. Procjene DZS-a rađene početkom godine govore da nas ima više od četiri miliona, ali nas je barem 50.000 do 80.000 manje. To je rezultat podcijenjene emigracije, odnosno broja iseljenih. S druge strane, imamo sve više doseljenih stranih radnika, posebno iz zemalja bivše Jugoslavije, koje ni koronakriza nije zaustavila", piše zagrebački list..

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...