DŽEMALUDIN LATIĆ REAGIRA NA TEKST "KLIKU SVOJU LJUBIM": Senad Avdić zna da ja nemam nikakve veze sa dva miliona dolara, a poznato je i ko ih je prebacio u Njemačku!"

Džemaludin Latić uputio je reagiranje na tekst "Slobodne Bosne". Objavljujemo ga integralno uz odgovor glavnog i odgovornog urednika Senada Avdića.

  • Društvo

  • 11. Nov. 2021  11. Nov. 2021

  • 2

Reagiranje Džemaludina Latića na tekst "Istraživačkog tima SB" objavljenog na portalu Slobodne Bosne 10.11.2021. prenosimo integralno:

Po ko zna koji put Senad Avdić (kukavica koji se, u ovom slučaju, - s razlogom! - ne smije potpisati, a stoji iza "Istraživačkog tima" SB) u javnosti plasira "istine" o meni koje se tiču moga ratnog angažmana i dokument iz koga se "vidi" da sam ja pokrao dva miliona dolara koji su, prema navodima posljednjeg Avdićeva priloga, bili upućeni Srebreničanima, izbjeglicama i sl.

O ta dva i još jednom milionu ja sam – samoinicijativno - svjedočio pred Komisijom državnog Parlamenta koji su sačinjavali: Sefer Halilović, Šemsudin Mehmedović, zastupnik SBiH porijeklom iz Bugojna, Huskić, jedan član HDZ-a i jedan član SDS-a ("Slavuj") ( kao i pred istražnim timom Federalnog MUP-a u slučaju pronevjere oko jednog milijuna za koji su - nakon desetak godina od pokretanja istrage - "osuđeni" Midhat Paravlić i Sakib Musabašić). Spomenuta komisija je, nakon izglasanog zakona o istrazi ratnog kriminala i profiterstva u Parlamentu, pozvala javnost da prijavi takve radnje. I ja sam to učinio. Stenogram o tome mome svjedočenju čuva se u arhivi ovog parlamenta. Nažalost, nikakva istraga nije pokrenuta o krađi dva milijuna o kojima govori dokument koga je SB jučer objavila. Alija Izetbegović je mene imenovao kao "odgovorno" lice, ali ja nisam mogao biti odgovoran za taj novac pred zakonom, nego je bio tadašnji direktor "Ljiljana" (koji je sada na Ahiretu). Dok sam, na rahm. Predsjednikovo traženje, boravio sa njim u službenoj posjeti kod predsjednika Abdullaha u Rijadu i na samitu OIC-a u Teheranu, direktor "Ljiljana" je – i bez moga i bez rahm. Alijinog znanja - prebacio taj novac negdje u Njemačku, gdje se gubi svaki trag i tome novcu i tome direktoru. Svi ostali članovi Skupštine "Ljiljana" osim moga brata Nedžada, Enesa Durmiševića, Hadžema Hajdarevića i Ajeta Arifija, znaju šta je bilo sa toga novca, ali o tome nikada nisu ni riječi rekli. Ni oni, ni Tužilaštvo, niti obavještajne agencije. Zna to i Senad Avdić i obavještajni centar koji mu servisira ove "informacije" i dokumente, a što to godinama radi protiv braće Latića i rahmetli Hasana Čengića - to znamo i mi i on, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom. (Po stoti put.)

"Caffe Shop", u Titovoj ulici, otvoren je poslije ove afere. Neka "Istraživački tim" SB pokaže bilo kakvu moju vezu sa tim ili sa drugim objektima i firmama koji su nastali iz (ciljano) razorenog NIPP "Ljiljana!".

Što se tiče sedmičnika "Ljiljan", želim ovom prilikom podsjetiti bh. javnost da sam ga osnovao ja, a ne SDA, niti Mladi Muslimani, niti dinastija Izetbegovića. Novac za to glasilo dobio sam od gđe Hasibi, savjetnice rahm. predsjednika Rafsandžanija, sa namjenom koju je ona fiksirala i koju sam ja ispoštovao. Moji novinari nisu bili nikakvi dezerteri, nego borci Armije R BiH koji su veći dio rata proveli u opkoljenom Sarajevu ili u BiH, kao i ja. "Krivica" "Ljiljana" je bila da je on izlazio i u Sarajevu i u Zagrebu (dok ga nije protjerao Franjo Tuđman) te u Ljubljani, Minhenu, Istanbulu i Skoplju. Za taj sedmičnik tijekom rata radio je i Senad Avdić. To je bilo najsnažnije i najtrajnije glasilo Bošnjaka u njihovoj historiji koje se borilo za slobodu ovog naroda i cijele Bosne i Hercegovine, u kome su pisali novinari i patrioti svih vjera i nacionalnosti. Moj brat je bio i borac i novinar armijskog presa, a ja sam, kao borac Armije R BiH, dobio dva najveća priznanja: od generala Delića i od generala Mahmuljina "za sve što sam učinio za odbranu RBiH" (riječi generala Delića, koji, kao i ostali članovi Generalštaba, najbolje znaju šta sam to ja učinio za Armiju R BiH na početku rata). Na kraju, postavljam nekoliko kratkih pitanja "Istraživačkom timu" SB: Šta je Senad Avdić radio tijekom rata, a šta ostala inteligencija Sarajeva? Šta su učinili za obranu Bosne i Hercegovine i može li se sve što su oni – pogotovo komunistička inteligencija - uradili za obranu BiH porediti samo sa mojim doprinosom toj odbrani? Drugo: Zašto "Istraživački tim" SB ne piše o tome ko je ugasio i "Ljiljan" i Bošnjačku TV i sa kojim ciljem? Kome su zasmetala braća Latići i kome i danas smetaju? Niko o tome ne zna više od Senada Avdića i njegovog "Istraživačkog tima".

Smrt fašizmu i komunizmu!

Džemaludin Latić, Sarajevo, 10.11. 2021. 

ODGOVOR SENADA AVDIĆA 

Latić negira da je trošio Izetbegovićeve pare i otkriva da je imao i svojih miliona koje je dobio od Rafsandžanija

Za Džemaludina Latića sam u posljednjih tri decenije napisao štošta i uvredljivog i pakosnog, zajebantskog i denuncijatskog, pisao sam o njemu i namjerno i zlonamjerno, da je panislamistički zombi i seoska varalica, da je dezerterski fanatik džihada sa distance i licemjerni zaštitnik vjerskih i nacionalnih vrijednosti. Da je ideolog pećine, a posebno da je svjetski prvak u grebanju, prošenju novca i njegovom nestajanju u vidu lastinog repa.

Nakon pročitanog reagiranja kojeg je poslao na jučerašnji članak na našem portalu, shvatio sam da je sve to bilo i nedovoljno i paušalno pisano, budući da sam ključnu stvar u slučaju Latić previdio: lik je glup, nemjerljivo glup!

Samo glupan, kakvim se Latić samoodredio svojim reagiranjem, može imputirati da je dokument o financijskoj transakciji vrijednoj 2 miliona maraka, priča o dva miliona dolara. Možda je to njemu isto, ali nama običnim ćafirskim smrtnicima koje čekaju u redu da ih okrene džehenemski roštilji, nije dopušteno ni lagati ni griješiti. Samo glupan, a pri tom i papan, može zaključiti da je sporni dokument "SB" dostavio neki imaginarni, a dobro poznati  "obavještajni centar", uprkos tome što na samom početku članka stoji da se taj papir nalazi na Twitteru i da je danima dostupan svakom ko je mušterija da ga čita.

Samo glupan sa dna kace, ili iransko-Alijine kase, može iščitati da je tekst u "SB" ikoga, pa i njega, optužio da je pokrao novac. I manji glupan od Latića bi uočio da ni "SB", ni Senad Avdić nisu Dž. Latića naznačili kao odgovorno lice za sudbinu dva miliona maraka, nego je to u svojem dopisu guvenernu Narodne banke BiH Kasimu Omičeviću učinio Alija Izetbegović, navodeći njegovo uz ime Mensura Brdara.

Isključivo je privilegija glupana, osobito ako im je glupost i drska da Senada Avdića koji je tri i po godine rata proveo u svakom dijelu BiH gdje se to moglo, proglasiti kukavicom i izdajnikom, a sebe, koji je utekao sa prvom ispaljenom petardom iz Sarajeva i BiH, titulirati kao zaslužnog borca Armije BiH.

Moraš biti plaho ometen u razvoju pa za Avdića napisati da je u ratu "radio za "Ljiljan" (nisam radio, nego pisao) pa dvije rečenice kasnije zagonetno upitati "šta je Senad Avdić radio tokom rata"? Samo transparentna gluperda može sebi dopustiti da traži da (mu) "sarajevski intelektualci" polože račune "šta su uradili za odbranu Bosne i Hercegovine". 

A posebno moraš biti rasni, neprskani glupan pa ne skontati da tekst u "Slobodnoj Bosni" uopće nije imao ambiciju istraživati ko je jamio(jamio) ona dva miliona KM, nego je namjeravao da ukaže na kontinuitet javašluka, antiinstitucionalnog mešetarenja novcem, bilo da je riječ o donacijama islamskih donatora, bilo poreskih obveznika, ovdašnje sirotinje raje.

P.S. Latić piše da se nisam potpisao pod jučerašnji tekst jer sam "kukavica", Nema zbora, treba skupiti hrabrosti, biti ludo suicidalan pa golorukim imenom i nenaoružanim prezimenom krenuti na hrabrog borca Armije BiH Džemaludina Latića! Tekst nije potpisan jer je zaista na njemu radilo više novinara. Mogao sam se i pored toga potpisati, ali mi se, evo priznajem, gadilo, mučno mi je bilo gledati svoje ime i prezime iznad površine kriminalno-uzrpatorske kloake o kojoj već godinama pišem začepljenog nosa!  

   

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...