VOZAČI MUKU MUČE S VELIKIM PROBLEMOM: Kako se na jednostavan način riješiti neugodnog mirisa cigareta u automobilu…

Uzmete li miris za automobil i stavite li ga u kabinu nećete napraviti puno jer će se njegov miris samo pomiješati sa smradom cigareta.

  • Auto

  • 28. Nov. 2021  28. Nov. 2021

  • 1

Miris dima cigareta, a mnogi bi ga nazvali i smradom, u automobilima može biti posebno iritantan, pogotovo ako ste nepušač. Taj je miris teško ukloniti iz automobila, ali možete pokušati i sigurno ćete ga reducirati.

Počnite s otvaranjem svih vrata i temeljitim usisavanjem svih površina u kabini vozila.

Jedna od metoda je prebrisati sve površine, a pogotovo tkanine krpicom koju ste namočili u alkoholnom octu. Također, potrebno je dobro oprati prozore iznutra tekućinom za pranje.

Uzmete li miris za automobil i stavite li ga u kabinu nećete napraviti puno jer će se njegov miris samo pomiješati sa smradom cigareta.

Želite li biti temeljiti, promijenite filter kabine i dezinficirajte klima uređaj! Dobro provjetrite ventilaciju u automobilu – ostavite je uključenom s najvišom razinom puhanja i uključenom klimom!

Probajte u sve tkanine u interijeru (sjedala, tepisi…) automobila utrljati sodu bikarbonu (prije tretmana sve tkanine moraju biti suhe)! Kad to učinite, ostavite sve da stoji nekoliko sati pa opet usisavač u ruke i sve dobro usisajte! To bi trebalo ukloniti neugodan miris iz vozila, ali krajnji uspjeh nikad nije siguran. Sve ovisi o tome koliko dugo je bivši vlasnik pušio cigarete u vozilu.

Na kraju, probajte još jedan trik! Ostavite preko noći u vozilu ocat u čaši! On na sebe vežu smrad cigareta i izvući će dio tog mirisa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...