DUŠANKA MAJKIĆ NA HITNOJ SJEDNICI DOMA NARODA PS BiH: “Došli smo da kažemo, ovo je naš minimum za povratak”

Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavnika u Parlamentu BiH i Vijeću ministara BiH.

  • Politika

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 3

Na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH raspravlja se o političkoj krizi u BiH i rješenju blokade institucija na što je Dušanka Majkić, zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH, istakla da zastupnici iz RS-a imaju samo dva uslova za prekid ove blokade.

- Predstavnici iz RS-a odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika, smatramo ih neprihvatljivim i ništavnim. Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavnika u Parlamentu BiH i Vijeću ministara BiH osim u slučajevima kada je neophodno učešće u sprečavanju donošenja odluka protivno interesima RS, navela je Majkić.

Ona tvrdi da je OHR najodgovorniji za trenutno stanje u BiH, pogotovo nakon toga što novi visoki predstavnik nije legalno izabran. 

- Povlačenje nametnutog zakona i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH za nas je minimum za povratak. Ako se to ne desi nećemo se vratiti u institucije. I došli smo samo da to kažemo, poručila je Majkić,  piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...