DUŠANKA MAJKIĆ O IZETBEGOVIĆEVOJ APELACIJI: “Zamislite kakav bi utjecaj brade i hidžabi izazvali na pripadnike druga dva naroda u OS BiH”

Vjerujem da će možda ovom porukom shvatiti da problemi u BiH ne leže u Republici Srpskoj, Miloradu Dodiku i SNSD-u.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 10

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić reagovala je na apelaciju Ustavnom sudu BiH koju je podnio Bakir Izetbegović u kojoj je tražio da se pripadnicima OS BiH omogući nošenje hidžaba i brade u skladu sa običajima vjernika islamske vjeroispovijesti.

"Šta može bolje oslikavati stvarne namjere Izetbegovića u pogledu promjena u Oružanim snagama BiH, ali i o onome kakvu budućnost same zemlje od njegove apelacije Ustavnom sudu BiH kojom traži da se pripadnicima OS BiH omogući nošenje brade i hidžaba?", pita Majkićeva.

Majkićeva je istakla da Izetbegović računa da će mu njegova dva člana SDA u Ustavnom sudu BiH i tri sudije stranca omogućiti da se "u ime poštovanja ljudskih prava vjernika islamske vjeroispovijesti" u kasarnama OS BiH ubuduće susreću vojnici sa bradom ili pripadnice OS BiH sa hidžabom.

"Kakav bi to utisak proizvelo na pripadnike druga dva naroda u OS BiH, nije teško zamisliti", naglasila je Majkićeva.

Ona je rekla da se očekuje da će se o "ovim opasnim namjerama Izetbegovića izjasniti i reagovati i predstavnici međunarodne zajednice koji ovih dana vode intenzivne pregovore sa njim pokušavajući da ga privole na kompromis bez koga nema ni BiH, prenosi Srna.

"Vjerujem da će možda ovom porukom shvatiti da problemi u BiH ne leže u Republici Srpskoj, Miloradu Dodiku i SNSD-u, nego u ovakvim namjerama Izetbegovića koje nemaju nikakvog opravdanja", ocijenila je Majkićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...