BUDITE OPREZNI: Kradljivci automobila imaju novu opasnu metodu, teško ih je uhvatiti…

Na svaku dobru ideju danas dolaze barem dvije koje temeljnu namjenu mijenjaju u nešto drugo.

  • Auto

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 0

U nizu kojekakvih gadgeta koje proizvodi Apple, AirTag se čini kao jedan od najkorisnijih. Mali odašiljač pričvrstite na torbu ili neku drugu stvar koja vam je bitna (privjesak za ključeve), skinete aplikaciju i pratite svoj predmet na pametnom telefonu ako ga slučajno izgubite.

Možda ćete ga tako pronaći, a možda je neko bio brži pa i nećete. Uglavnom, ovaj odašiljač vam barem ulijeva nadu. Na svaku dobru ideju danas dolaze barem dvije koje temeljnu namjenu mijenjaju u nešto drugo.

Kanadska policija upozorava na jednostavan trik koji koriste kriminalci.

Policijska uprava grada Yorka u Kanadi javlja da snalažljivi lopovi postavljaju u tajnosti mini odašiljače vrijedne 35 dolara na skupa vozila, a zatim ih prate i kradu ih kada im to najviše odgovara, odnosno kada je najmanja vjerovatnoća da će biti uhvaćeni. Na taj je način proteklih sedmica ukradeno najmanje pet automobila, saznaje se u policiji.

Kažu u policiji da je bolje ne parkirati skupe automobile na ulici, već u parking-garaži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...