HOROR NA BLISKOM ISTOKU: Izraelske snage ubile Palestinca na području Zapadne obale - "Bacali su eksplozivne naprave..."

Izrael je zauzeo Zapadnu obalu nakon rata 1967. godine. Palestinci pokušavaju uspostaviti državu na tom području i u Pojasu Gaze, s istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom. Izraelsko-palestinski mirovni pregovori propali su 2014. godine.

  • Svijet

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 1

Izraelske snage ubile su Palestinca u napadu u ponedjeljak na području Zapadne obale, saopćila je bolnica.

Skupina Islamski džihad izdala je saopćenje u kojemu tuguje za poginulim, ali nisu naveli da je riječ o njihovu pripadniku.

Izraelska paravojna pogranična policija saopćila je da je otvorena vatra na Palestince koji su na njih bacali eksplozivne naprave, nakon što je u Nablusu uhapšen pripadnik militantne skupine.

U saopćenju pogranične policije navodi se da su izraelske snage pogodile jednoga od Palestinaca koji su na njih bacali eksplozivne naprave, a lokalna bolnica izvijestila je da je umro od rana.

Izrael je zauzeo Zapadnu obalu nakon rata 1967. godine. Palestinci pokušavaju uspostaviti državu na tom području i u Pojasu Gaze, s istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom. Izraelsko-palestinski mirovni pregovori propali su 2014. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...