BEOGRADSKI ANALITIČAR DUŠAN JANJIĆ: "Dodik je krenuo u bitku koja je unaprijed izgubljena!" (VIDEO) 

Politički analitičar iz Beograda, Dušan Janjić, analizirao je u emisiji "BEZ UVIJANJA"  televizije BN aktuelnu političku krizu u BiH izazvanu najavom aktuelnog režima Republike Srpske o jednostranom prenosu nadloženosti. 

  • Društvo

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 4

Odmah na početku emisije Janjić je kazao da je Milorad Ddik krenuo u bitku koja je unaprijed izgubljena, odnosno u bitku koju ni na koji način ne može dobiti jer nema ni jednog značajnijeg inostranog saveznika, uključujući i Rusiju. 

Janjić smatra da je Dodik izabrao zapaljivu temu za izbore u jesen naredne godine što je inače oprobani recept njegovog opstanka na vlasti.  

Janjić je istakao važnu činjenicu da je posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj su usvojeni zaključci o povratku nadležnosti održana nakon sjednice Vijeća sigunosti UN-a na kojoj se raspravljalo o BiH i na kojoj su postavljene jasne linije. 

"Jedna od tih linija", istako je Janjić, "koju je podržala i Rusija, jeste stav da Vijeće sigunosti osuđuje povratak nadležnosti smatrajući to secesijom i izgradnjom države u državi".   

U video prilogu pogledajte cijeli razgovor s analitičarom Dušanom Janjićem. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...