STEŽE SE OBRUČ OKO DODIKA: Britanski ambasador potvrdio - "Naša vlada raspravlja o uvođenju sankcija!"

Matthew Field, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za N1 kako vlada Velike Britanije vodi pregovore o sankcijama protiv određenih osoba i Milorada Dodika, ali iza zatvorenih vrata.

  • Vijesti

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 6

Matthew Field, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, kazao je u intervjuu za N1 kako vlada Velike Britanije vodi pregovore o sankcijama protiv određenih osoba i Milorada Dodika, ali iza zatvorenih vrata.

"Što se tiče individualnih sankcija protiv svih onih koji su na spisku, u ovom momentu se odvijaju rasprave, ne bih komentirao o tome", rekao je Filed.

Te rasprave se odvijaju unutar vlade Velike Britanije?

"Da, unutar vlade Velike Britanije. Apsolutno. Ali, i dalje ćemo gledati da sarađujemo sa partnerima, kako ne bi bio samo jedan akter na sceni, što bi imalo limitiran uticaj, nego da djelujemo više kao koletivni odgovor."

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...