SUĐENJE MEKTIĆU I OSTALIMA PRED KRAJEM: Zakazano iznošenje završne riječi na Sudu BiH

Sud BiH: Iznošenje završne riječi 3. februara u slučaju ''Dragan Mektić i ostali''.

  • Vijesti

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 0

Odbrana je danas okončala izvođenje dokaza na suđenju bivšem ministru bezbjednosti Draganu Mektiću i ostalima za zloupotrebu položaja prilikom provođenja projekta koji je finansirala Evropska unija, a iznošenje završne riječi zakazano je za 3. februar.

Svjedočio je optuženi Edin Garaplija koji je rekao da je taj projekat, čija je vrijednost bila 150.000 eura, bio prvi međunarodni u kojem su učestvovali na poziv partnera iz Crne Gore i da je zahvaljujući njegovoj uspješnoj realizaciji EU nastavila da finansira druge projekte za civilnu zaštitu sa mnogo većim sredstvima, prenosi BIRN.

Garaplija i Mektić su optuženi sa Igorom Golijaninom i Samirom Agićem za zloupotrebe prilikom realizacije projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je EU finansirala od 2015. do 2017. godine.

Golijanin je optužen u svojstvu bivšeg šefa Mektićevog kabineta, Agić kao pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu i spašavanje,  a Garaplija kao odgovorno lice i vlasnik INZA u Sarajevu, iako je on negirao da je u to vrijeme bio direktor Instituta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...