VUKANOVIĆ OBJAVIO VIDEO: Incident sa haškim osuđenikom u Foči uoči dolaska Željke Cvijanović i Radovana Viškovića i polaganja kamena temeljca za...

Za danas je zakazan novi protest radnika Nacionalnog parka Sutjeska kojima mjesecima kasne plate i ne plaćaju se doprinosi, iako je Vlada nedavno prebacila novac na račun javnog preduzeća kako bi se isplatila bar jedna plata.

  • Mini market

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 0

Danas u Foču stiže „visoka delegacija“ i rukovodstvo Republike Srpske, predsjednica Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković, kako bi u Kutima pored Foče izveli još jednu predstavu za naivne i narod, položili kamen temeljac za Hidroelektranu Bistrica, koju treba da grade Kinezi. Stražar, kako sam za sebe reče haški osuđenik, nije dozvolio poslaniku u Narodnoj supštini RS-a Nebojši Vukanoviću da snimi par kadrova koji su vezani za skandal, da je direktor HE Bistrica Dejan Pavlović otuđio od Nacionalnog parka Sutjeska, kojim je ranije rukovodio, bilbord koji je prebacio za novi projekat.

„Ne znam ko je starac, da li je u ratu krvavio ruke nad nejači i civilima i sramotio srpski narod, zbog čega je vjerovatno i robijao u Hagu, ali je nevjerovatno koliko je izmanipulisan i koliko su mu režimski mediji isprali mozak pa mene smatra izdajnikom a ne one koji su ga doveli na prosjački štap, kao i većinu boraca, pa se boji da ne izgubi 20 ili 30 maraka dnevnice ako snimim prilog na licu mjesta“, poručio je Vukanović.

Za danas je zakazan novi protest radnika Nacionalnog parka Sutjeska kojima mjesecima kasne plate i ne plaćaju se doprinosi, iako je Vlada nedavno prebacila novac na račun javnog preduzeća kako bi se isplatila bar jedna plata. U četvrtak je Vlada Republike Srpske prebacila 250.000 maraka na račun NP Sutjeska, ali plate radnicima i dalje nema.

Gdje su novci nestali, zašto nema plata, zašto vlada haos i ko je odgovoran za milionska dugovanja? Odakle novac za gradnju HE Bistrica, koliko će se miliona zadužiti i po kojoj kamatnoj stopi, kada će biti završena i koliko će radnika zapošljavati?

Odgovore bi mogao dati direktor HE Bistrica Dejan Pavlović, koji je ostavio iza sebe haos u Nacionalnom parku, ali i predsjednica Željka ili premijer Radovan Višković.

Pogledajte šta se događalo sinoć tokom pokušaja snimanja priloga o kamenu temeljcu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...