SPORT U BIH U RALJAMA DODIKOVIH LJUDI: Milorad bi najradije ukinuo Fudbalski savez BiH, a tako i sestrićevu fotelju

Prvi čovjek bh. rukometa Marinko Umičević u stilu Nikole Nikića iz najboljih dana tjera loptu prema svome golu.

  • Sport

  • 04. Jan. 2022  04. Jan. 2022

  • 0

Ključne sportske organizacije poput Fudbalskog, Košarkaškog i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine predvode ljudi blisku Miloradu Dodiku, koji posljednju deceniju radi sve da uruši državne institucije.

Vico Zeljković, Dodikov sestrić, na čelu je krovne kuće bh. fudbala.

To je svakako najmoćnija sportska institucija u BiH koja raspolaže s najviše novca. Prihodi FSBiH usko su povezani s kasom FIFA-e i UEFA-e. Godišnji budžet FSBiH iznosi blizu 30 miliona KM.

Ako je suditi po izjavama, Dodik bi najradije ukinuo Fudbalski savez BiH, a tako i sestrićevu fotelju. Da se Dodika pita, funkcionirao bi samo entitetski FSRS. Pitanje je u tom slučaju gdje bi se takmičili klubovi iz RS-a i da li bih ih pod svoj kišobran prihvatili "pobunjenici" iz Superlige. Odgovore treba potražiti kod Florentina Pereza, Joana Laporte i Andreae Agnellija.

"Vicu Zeljkovića ne treba vezivati za Milorada Dodika", rekao je prvi mislilac Izvršnog odbora FSBiH Muhidin Raščić.

Ako Zeljkovića ne treba vezivati za Dodika, onda Zeljkovića ne treba vezivati ni za Borac, iako kao prvi čovjek Saveza posjećuje samo utakmice banjalučkog kluba. Rame uz rame s Dodikom.

Prvi čovjek bh. rukometa Marinko Umičević u stilu Nikole Nikića iz najboljih dana tjera loptu prema svome golu.

"Nikad nisam krio da talentovana djeca iz RS-a treba da igraju za reprezentaciju Srbije", jedna je u nizu skandaloznih Umičevićevih poruka.

Ona je došla usred priprema rukometnih Zmajeva za nastup na Evropskom prvenstvu. Motivirajuće, nema šta.

Umičević je kadar Dodikovog SNSD-a i odbornik je u Skupštini grada Banja Luka.

Politički aktivan je i Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, koji je po sistemu rotacije zamijenio Mirzu Teletovića.

Kao zastupnik SNSD-a sjedi u klupama Narodne skuštine RS-a.

"Upravo završena sjednica Narodne skupštine, usvojene sve predložene tačke za bolju i jaču Republiku Srpsku, u korist svih njenih građana", likovao je Spasojević nakon sjednice Narodne skupštine RS-a na kojoj je većina okupljena oko SNSD-a usvojila zaključke kojima je otvoren put za povrat nadležnosti s državnog na nivo entiteta.

Kada je košarka u pitanju i njegov rad u KSBiH, prioritet svih prioriteta su interesi Igokee, piše Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...