MISTERIJA POSLJEDNJEG SNIMKA MATEJA PERIŠA: Gdje je nastavak video zapisa sa kamera? (VIDEO)

Slučaj nestanka mladog Periša sa strepnjom iz dana u dan prati cijeli region.

  • Hronika

  • 08. Jan. 2022  08. Jan. 2022

  • 0

Potraga za Matejem Perišem (27), Splićaninom koji je u noći između 30. i 31. decembra nestao u Beogradu i dalje traje, premda se do sada nije došlo do konkretnih tragova koji bi mogli odgonetnuti šta se sa mladićem desilo kobne večeri, piše Nova.rs.

Video snimci sa sigurnosnih kamera okolnih lokala i zgrada samo su djelimično odgovorili na pitanje šta je Matej radio nakon što je izašao iz kluba, ali su u velikoj mjeri stvorili dodatnu zabunu i pometnju, posebno imajući u vidu da ne znamo da li je Matej na posljednjem snimku zaista ušao u vodu.

Slučaj nestanka mladog Periša sa strepnjom iz dana u dan prati cijeli region. Službenih informacija iz policije i tužilaštva gotovo da nema, a saopćenja koja obje institucije povremeno šalju medijima pratkično su prazna i u njima nema konkretnih informacija, već samo tvrdnji da se "intenzivan rad na slučaju nastavlja".

Ronioci su se u potragu uključili tek peti dan i prečešljan je tok rijeke Save oko Beton hale i dalje ka ušću u Dunav. Sve to obavljeno je nakon što su se u medijima pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima se navodno vidi Periš kako trči beogradskim ulicama.

Na tim snimcima može se vidjeti mladić u majici kratkih rukava kako trči, zatim pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, a onda nastavlja da trči sve do restorana Savanova. Potom mladić silazi stepenicama do "pontona" ispred tog restorana i tu se snimka prekida. Trenutak u kom Matej ulazi u vodu nije zabilježen, niti je poznato šta se dalje dešavalo.

Neke nezvanične informacije koje su se pojavile govore da je na tom mjestu pronađen opušak koji je poslan na analizu, međutim Matejev otac izjavio je ubrzo nakon toga da Matej nije pušač, što je dodatno produbilo sumnju da javnosti nisu pružene sve raspoložive informacije o ovom slučaju.

Takođe, na "vezanim" snimcima koji su objavljeni, nalazi se i video zapis prilično lošeg kvaliteta na kom se vidi kako neko pliva rijekom. Nije poznato kada je taj snimak nastao, budući da na njemu nema datuma i vremena kao što je to obično slučaj sa nadzornom kamerom, a Perišev otac demantovao je da je to njegov sin. Zbog čega je ovaj snimak objavljen kada i oni na kojima se navodno vidi Matej, ostalo je nepoznato.

Podsjetimo, u potragu za Perišem se sada uključio i Interpol. U međuvremenu su se pojavile i informacije da su u kombiju i stanu u kom je Periš bio sa prijateljima nađeni su i tragovi droge. Njegovi prijatelji su poligrafski testiran i pušteni da se vrate u Hrvatsku.

Također, u međuvremenu su i stigle informacije od Periševih prijatelja da je u klubu, neposredno prije njegovog nestanka, došlo do sukoba između konobara koji je htio da im naplati veći račun, mladića iz Zadra koji su bili u Gotiku i redara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...