"OVO ULIJEVA NADU DA JE MATEJ ŽIV!" Stigle riječi ohrabrenja: "Nas prvenstveno zanima gdje je nastavak..."

"Ko je snimio nepoznatu osobu kako pliva u Savi i zašto je ta snimka puštena u javnost?", pita se Jurić.

  • Hronika

  • 09. Jan. 2022  09. Jan. 2022

  • 1

Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, čija je 15-godišnja kći Tijana oteta, zlostavljana i ubijena u julu 2014. godine, sastao se s ocem nestalog Mateja Periša.

Govorio je i o detaljima potrage.

"Ne mogu tvrditi, ali prema mojim saznanjima u Gotiku nije postojao nikakav sukob u kojemu bi sudjelovao Matej ili njegovo društvo. Bio je neki nesporazum s bocom alkoholnog pića, ali to je ostalo na nesporazumu. Policija je saslušala osoblje Gotika i zaista vjerujem da Gotik nije razlog Matejevog nestanka", kazao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tri stvari su ključne

"Nas prvenstveno zanima gdje je nastavak snimke s gradskih kamera koje su zabilježile Matejevo kretanje. Njegovo trčanje, odnosno kretanje, vidi se na snimkama do susreta s taksistom, odnosno do zaustavljanja taksija. Nakon toga, nema više snimki, iako je taj dio grada pokriven nadzornim kamerama. Ako su u javnost puštene snimke do susreta s taksijem, odnosno taksistom, zašto nisu puštene i one nakon toga?", pita se.

"Gdje je Matejev mobitel, u koliko sati je isključen, kada je uhvaćen posljednji poziv, odnosno kada je poslana ili primljena posljednja SMS ili MMS poruka? Na kojoj je lokaciji ugašen mobitel, odnosno gdje se gubi signal mobitela? Interesantno, u cijeloj ovoj priči i potrazi za Matejem niko ne spominje mobitel, a jedino je njega Matej ponio iz Gotika", kaže.

"Ko je snimio nepoznatu osobu kako pliva u Savi i zašto je ta snimka puštena u javnost?" pita se Jurić.

Sastao se s Matejevim ocem

Igor Jurić se susreo i s Nenadom Perišem, ocem nestalog Mateja.

"Čovjek je ostavio na mene, ali ne samo na mene već na cijelu Srbiju, izuzetno jak, snažan dojam. On je jedna toliko jaka i stabilna osoba da to čovjeka koji s njime priča ostavlja u čudu. Njegova smirenost je fascinantna.

Mi smo 13 dana tražili našu Tijanu i ja sam mislio da sam jak, smiren, stabilan, ali ovo, kao što je snaga i smirenost Nenada Periša, nikada nisam vidio. Ja ga molim da izdrži, a mogu reći da se zaista radi o jednoj izuzetnoj osobi", govori Jurić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...