SALATIĆ ODGOVORIO MILORADOVOM MEGAFONU: "Dodik već neko vrijeme nije najpopularniji političar"

On ponavlja da sve političke snage iz Republike Srpske treba da rade na vraćanju digniteta i važnosti institucijama, te da Narodna skupština RS-a može biti jedini forum koji može da definiše nacionalni interes u ovakvim krizama.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 0

Dodik već neko vrijeme nije najpopularniji političar u Republici Srpskoj i to istraživanja javnog mijenja koja su prezentovana SNSD-u jasno pokazuju. Glasnogovorniku SNSD-a ili to nisu javili ili on to neće da prihvati.

Istakao je to šef Sektora za politiku i medije SDS-a Stevan Salatić reagujući na izjave Radovana Kovačevića o Jeleni Trivić.

"Optuživati Jelenu Trivić i lidere opozicije za saradnju sa Christianom Schmidtom je bez osnova jer su se jedino poslanici opozicije u zadnjih 6 mjeseci dosljedno pridržavali zaključaka Narodne skupštine RS-a dok je SNSD autonomno procjenjivao kad treba da se pojavi na sjednicama Predsjedništva, Savjeta ministara i Parlamenta BiH", poručio je Salatić.

On ponavlja da sve političke snage iz Republike Srpske treba da rade na vraćanju digniteta i važnosti institucijama, te da Narodna skupština RS-a može biti jedini forum koji može da definiše nacionalni interes u ovakvim krizama, piše Srpskainfo.

"Umjesto Narodne skupštine RS-a, u posljednjih nekoliko mjeseci u SNSD-u procjenjivali su da je Izvršni komitet SNSD-a dovoljan forum za procjenu srpskog nacionalnog interesa, što je prvi korak u partokratiju u koju žele da uvedu srpski narod. Takva praksa je neprihvatljiva, a narod će svoj sud dati u oktobru o svačijem djelovanju", zaključio je Salatić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...