ZAKUKAO KOVAČEVIĆ RAŠO: "Sankcije pokazuju samo namjeru Amerike da slomi odlučnost..."

-Veoma licemjerno je kada bilo ko bez ikakvog dokaza i bez ikakvog argumenta optužuje Republiku Srpsku i njene funkcionere za podrivanje ustavnog poretka ili rušenje Dejtonskog sporazuma, kazao je on.

  • Mini market

  • 14. Mar. 2024  

  • 1

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević kazao je da su "američke sankcije već odavno postale potpuno sramne i komične, i ne pokazuju aposlutno ništa osim namjere SAD da slome volju i odlučnost Republike Srpske za odbranu Dejtonskog sporazuma, Ustava BiH i ustavnog poretka u BiH i Republici Srpskoj". 

- Međutim, potpuno sam uvjeren da i oni već odavno znaju da od tog posla nema ništa. Republika Srpska potpuno odlučno štititi svoja Ustavom zagarntovana prava, štiti ustavni poredak u BiH i štiti Dejtonski sporazum koji garantuje, između ostalog, i poziciju Republike Srpske i od toga sasvim sigurno nećemo odustati bez obzira na prijetnje, bez obzira na kazne, bez obzira na sankcije, bez obzira na lažne sudske procese. I to je nešto što svima treba da bude potpuno jasno, izjavio je Kovačević za Srnu.

-Veoma licemjerno je kada bilo ko bez ikakvog dokaza i bez ikakvog argumenta optužuje Republiku Srpsku i njene funkcionere za podrivanje ustavnog poretka ili rušenje Dejtonskog sporazuma iako je upravo Republika Srpska ta koja insistira na očuvanju i poštovanju izvornog i autentičnog Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, odnosno ustavnog poretka u BiH, kazao je on.

- 9. januar je dan kada je nastala Repblika Srpska i svi oni koji pokušavaju kažnjavati Republiku Srpsku zbog toga što poštuje dan kada je nastala su otvoreno protiv postojanja Republike Srpske i to ne treba da kriju bilo kakvim floskulama i bilo kakvim formulacijama. Ukoliko poštujete Republiku Srpsku, ukoliko poštujete pravo srpskog naroda da živi i da postoji u BiH, onda morate da poštujete i 9. januar bez obzira na sramne odluke sudova koje su donesene tako što su preglasavani konstitutivni narodi u BiH. To mora svima da bude potpuno jasno, rekao je Kovačević

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...