VUČIĆEV „INFORMER“ ŽESTOKO RASPALIO PO IZETBEGOVIĆU: „BiH je samo 'prćija' njegova i njegovog babe Alije…“

Izetbegović kaže da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u BiH sa predsjednicima Turske i Srbije, te da se radi o pogrešnoj interpretaciji.

  • Regija

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 7

"Lider SDA Bakir Izetbegović ljut je na predsjednike Srbije i Turske zbog namjere da okupe lidere Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH u pokušaju prevazilaženja krize u BiH“, piše srbijanski „Informer“, tabloid pod kontrolom režima Aleksandra Vučića.

Izetbegović je, podsjetimo, odbacio obnovljenu inicijativu predsjednika Srbije i Turske Vučića i Erdogana za prevazilaženje krize u BiH.

Izetbegović kaže da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u BiH sa predsjednicima Turske i Srbije, te da se radi o pogrešnoj interpretaciji.

"BiH treba da predstavljaju institucije, a ne predstavnici stranaka. Radi se ustvari o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali između BiH, Srbije i Turske", rekao je Izetbegović novinarima nakon sjednice Kolegija SDA.

Turski predsjednik Erdogan rekao je da će zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem okupiti lidere Bošnjaka, Hrvata i Srba.

"Sa predsjednikom Srbije Vučićem smo odlučili da okupimo tri lidera - Bošnjaka, Hrvata i Srba i da ostvarimo uspjeh. Došli smo do ove odluke", rekao je ranije Erdogan.

Nakon sastanka s Vučićem, Erdogan je rekao na konferenciji za novinare da je potrebno djelovati zajednički sa međunarodnom zajednicom kako bi se prevazišla kriza u BiH.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsjednika Srbije Vučića i turskog predsjednika Erdogana o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH. On je ocijenio da je sudbina BiH u "dijalogu političara u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović".

Izetbegovićev stav da odbije ponuđeni sastanak našao se na udaru Vučićevih medija, koji i ovoga puta donose zapaljive naslovnice.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...