NEMA JOJ MANE: Recept za hrskavu pogaču od kukuruznog brašna i kiselog mlijeka

Nakon 15 minuta pečenja posipite (premažite) pogaču mješavinom kiselog mlijeka, hladne vodi i soli, pa ponovo pecite dok ne bude gotovo.

  • Gastro

  • 22. Jan. 2022  

  • 0

Domaće hljebove svi volimo jer nas taj miris vraća u neka bezbrižna vremena.

Uglavnom domaćice mijese hljeb po nekoj svojoj recepturi. Recept koji vam donosimo u nastavku je malo drugačiji, prvo zbog brašna koje se koristi (kukuruzno), a zatim i zbog premaza za pogaču.

Sastojci:

400 g kukuruznog brašna

100 g bijelog brašna

1 supena kašika sode bikarbone

1 šolja kiselog mlijeka + još malo za preliv

1,5 kašika soli

voda koliko je potrebno

Priprema:

Pomješajte brašna pa napravite udubljenje u koje ćete dodati ostale sastojke. Umjesite tijesto rukama pa ga stavite u odgovarajuću posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni. Nakon 15 minuta pečenja posipite (premažite) pogaču mješavinom kiselog mlijeka, hladne vodi i soli, pa ponovo pecite dok ne bude gotovo, prenosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...