SAVJETI ZLATA VRIJEDNI: Sunčeva svjetlost zimi negativno utječe na vidno polje vozača, evo kako reducirati zasljepljivanje...

Sunce i vozači nerijetko i nisu najbolji prijatelji.

  • Auto

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 0

U zimskim mjesecima je sunce nisko na obzoru pa nije loše u automobilu uvijek imati sunčane naočale – jer baš u tom razdoblju direktna sunčeva svjetlost može zaslijepiti vozača. Što se sunca tiče, odnosno njegove direktne svjetlosti koja smanjuje vidno polje vozača, evo vam i nekoliko savjeta:

– Vozači, povisite poziciju sjedenja i spustite sjenilo i pritom pazite da ne limitirate pretjerno vidno polje! Uza se uvijek imajte sunčane naočale!

– Povećajte sigurnosni razmak između svog vozila i vozila ispred vas! Posebno pazite u zavojima! Usporite i pazite na ostale sudionike u saobraćaju, poput biciklista i pješaka!

– Prljavo vjetrobransko staklo u kombinaciji sa sunčevom svjetlosti značajno smanjuje vidljivost!  Održavajte stakla u automobilima čistima, a posebno vjetrobransko staklo! Također, provjerite i stanje brisača na vozilu! Oni moraju biti u dobrom stanju i funkcionirati bez greške…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...