OSCE OSUDIO PRIJETNJE NOVINARU ALMEDINU ŠIŠIĆU KOJE MU JE UPUTIO JASMIN MULAHUSIĆ: O svemu obaviještena i nadležna tužilaštva

Na Facebook profilu Jasmina Mulahusića objavljen je uvredljiv sadržaj prema uredniku portala "Inforadar" Almedinu Šišiću, a koji se odnosi na odgovor koji je Šišić jednoj od korisnica napisao na Twitteru.

  • Vijesti

  • 31. Jan. 2022  31. Jan. 2022

  • 3

OSCE je oštro osudio "prijetnje glavnom uredniku portala Inforadar Almedinu Šišiću" koje je uputio na Facebooku Jasmin Mulahusić, koji je široj javnosti poznat po organiziranim internet hajkama na političare i novinare.

“OSCE BiH osuđuje ciljanje i prijetnje na glavnog urednika portala inforadar.ba, Almedina Šišića. Ovakva vrsta uznemiravanja novinara je neprihvatljiva i opasna i mora se istražiti i sankcionisati”, napisali su na Twitteru iz OSCE-a dodajući hashtag #NovinarstvoNijeZločin.

Na Facebook profilu Jasmina Mulahusića objavljen je uvredljiv sadržaj prema uredniku portala "Inforadar" Almedinu Šišiću, a koji se odnosi na odgovor koji je Šišić jednoj od korisnica napisao na Twitteru.

Mulahusić je rekao da joj je Šišić prijetio i psovao te, između ostalog, napisao da je on “plaćenik koji radi protiv države, bot i pokvarenjak”.

Naime, Mulahusić sa adresom u Luksemburgu je javnosti poznat po aktivnom kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskredituje novinare, ali i političare koji nisu naklonjeni stavovima koje on zastupa.

Nakon reakcije OSCE-a, oglasio se i urednik Inforadara Almedin Šišić, dodavši kako su u međuvremenu pokrenute i dodatne procedure, obaviještene sve agencije i nadležna tužilaštva u vezi sa prijetnjama usmjerenim ka njemu, poručivši kako “neće na tome ostati”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...