EKSPRESNA REAKCIJA IZ DEMOKRATSKE FRONTE: "Izbora će biti sa ili bez HDZ-a, presuda Ljubić je provedena!"

Na izbore izlaze građani, a ne narodi. Članove Predsjedništva BiH biraju građani, dva iz izborne jedinice FBiH i jednoga iz izborne jedinice RS. U instituciji Predsjedništva BiH oni predstavljaju državu i sve njene građane i nikako narode pojedinačno. Tako jasno kaže važeći Ustav BiH, poručio je večeras generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić

  • Društvo

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 3

Presuda Ustavnog suda BiH u predmetu “Ljubić” je. kaže Đonlagić, sprovedena i tu se nema više šta implementirati.

"Potpuna je neistina da se Dom naroda ne može popuniti bez izmjena Izmjena izbornog zakona BiH. Pa Čolak osobno i njegov politički šef Čović su danas članovi državnog doma naroda na osnovu održanih izbora 2018. godine. 

Odredbe za način i broj delegata iz kantonalnih skupština koji idu u Dom naroda PFBiH su važeće u Ustavu FBiH i naravno da se izbori mogu održati", ističe Đonlagić.

"Izbori u oktobru ove godine će biti održani sa ili bez HDZ-a i tu nema nikakve dileme", potcrtava na kraju Dženan Đonlagić, Generalni sekretar DF i član državne interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...