NAJBOLJA EVROPSKA GLUMICA JASNA ĐURIČIĆ OTKRILA VELIKU TAJNU: "Nisam prijavila jer me bilo sram..."

Jasna Đuričić igrala je glavnu ulogu u filmu "Quo vadis, Aida?" koji je proglašen najboljim evropskim filmom. Usto je proglašena najboljom evropskom glumicom.

  • Kultura

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 0

Nagrađivana glumica Jasna Đuričić objavila je video na Instagram storyju u kojem je progovorila o zlostavljanju.

"Nisam prijavila jer me bilo sram. Sada me sram što me je bilo sram. Mučno mi je da čitam sve ovo, jer kao da prolazim sve ponovo. Svaka čast onima koji govore jer znam koliko hrabrosti treba za to. Sve su to mali koraci prema jednoj velikoj slobodi", ispričala je i pružila podršku pokretu Nisam prijavila.

alt

Nakon što je, naime, nastao pokret #nisamtražila, a potom i #nisisama, gdje su brojne djevojke progovorile o zlostavljanju koje su proživjele, počeo se nedavno širiti i hashtag #nisamprijavila. Žene u njemu navode razloge o tome zašto su šutjele o seksualnom zlostavljanju.

Podsjetimo, Jasna Đuričić igrala je glavnu ulogu u filmu "Quo vadis, Aida?" koji je proglašen najboljim evropskim filmom. Usto je proglašena najboljom evropskom glumicom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...