ZASTARJELA PRAVILA: Kraljica Letizia u decentnoj haljini, našla se na meti kritika zbog... (FOTO)

Letizia je u pratnji supruga došla u Kraljevsko pozorište u Madridu na obilježavanje 500. godišnjice smrti Antonija de Nebrije, slavnog španskog humaniste, filologa i leksikografa.

  • Žena

  • 22. Feb. 2022  22. Feb. 2022

  • 0

Odjevne kombinacije članica kraljevskih porodica uvijek su pod povećalom javnosti, pogotovo onih dama na istaknutijoj poziciji. Pravila odijevanja za njih su drugačija i nepisani "dress code" zapravo im brani nošenje pojedinih komada koji bi se mogli smatrati neprimjerenima, čak i onih koji bi nama izgledali potpuno primjereno.

Međutim, mnogi se slažu kako su takva pravila zastarjela i bespotrebna jer je u startu jasno da si, primjerice, jedna kraljica sigurno neće dopustiti izlazak u goloj haljini kakve viđamo na holivudskim crvenim tepisima, pa nema ni potrebe za tako striktnim uplitanjem u njihovu garderobu.

S druge strane, malo konzervativnijim pratiteljima zbivanja s kraljevskih dvora čak su i neke jednostavne i elegantne haljine previše provokativne.

Meta njihovih kritika ovaj put je kraljica Letizia, po mnogima jedna od najbolje odjevenih članica kraljevskih porodica.

Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia u Kraljevskom kazalištu u MadriduKralj Felipe VI. i kraljica Letizia u Kraljevskom kazalištu u Madridu (Foto: Guliver Image)

Letizia je u pratnji supruga došla u Kraljevsko pozorište u Madridu na obilježavanje 500. godišnjice smrti Antonija de Nebrije, slavnog španskog humaniste, filologa i leksikografa. Kraljica je za ovu priliku odjenula nenametljivu crnu haljinu brenda Emporio Armani koju je kombinirala s klasičnim salonkama i torbicom u istoj boji.

Kraljica Letizia u haljini brenda Emporio ArmaniKraljica Letizia u haljini brenda Emporio Armani (Foto: Profimedia)

Kritičarima na društvenim mrežama zasmetao je bočni prorez na njezinoj haljini. "Previše visok prorez za nekoga s njezinom titulom", "Je li ona kraljica ili glumica", "Zašto stalno pokazuje noge", "Ovakva haljina za obilježavanje godišnjice smrti je loš odabir", samo su neki od negativnih komentara na njezin račun, prenosi Zadovoljna.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...