ZVIZDIĆ OSUDIO PUTINOV NAPAD: "Invazija Rusije na Ukrajinu mora izazvati najoštriji odgovor međunarodne zajednice"

“Najoštrije osuđujem priznanje od strane Rusije područja Donjecka i Luganska kao neovisnih republika i jutrošnju brutalnu i ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu", rekao je Zvizdić.

  • Politika

  • 24. Feb. 2022  

  • 1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić uputio je osudu invazije Rusije na Ukrajinu.

“Najoštrije osuđujem priznanje od strane Rusije područja Donjecka i Luganska kao neovisnih republika i jutrošnju brutalnu i ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu. To predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava, koje mora izazvati najoštriji odgovor međunarodne zajednice i snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine”, navodi se u saopćenju predsjedavajućeg Zvizdića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...