INCIDENT PRED RUSKOM AMBASADOM U ZAGREBU: Policajac je snimio sve, oglasila se i ambasada...

Ambasada se o incidentu oglasila na svom Facebook profilu.

  • Hronika

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 1

Neidentificirana osoba u četvrtak je crvenom bojom polila ogradu ispred Ambasade Rusije u Zagrebu.

"Danas u poslijepodnevnim satima nepoznata osoba zalila je crvenom bojom vanjski zid ruske ambasade u Hrvatskoj. Incident je odmah snimio hrvatski policijski službenik zadužen za zaštitu diplomatskog predstavništva", izjavio je glasnogovornik ruske ambasade Matvej Sidorov za TASS.

Ambasada se o incidentu oglasila na svom Facebook profilu, njihovu objavu, koja je napisana i na ruskom i na hrvatskom, prenosimo u cijelosti:

''Kao što je pokazala jučerašnja situacija s otvorenim pismom neravnodušnog Hrvata i portala Direktno.hr, svako pojavljivanje Veleposlanstva u medijskom prostoru unaprijed je označeno kao 'agresija', 'propaganda' i 'napad'.

Stoga opet objavljujemo samo rezultate rada nepoznatog zagrebačkog umjetnika, koji je, kao dio civiliziranog svijeta, ostavio svoj trag na zidovima Veleposlanstva'', saopćili su iz ruske ambasade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...