OPĆINSKI SUD SARAJEVO POTVRDIO OPTUŽNICU: Federalna ministrica Zora Dujmović optužena za zloupotrebu položaja

Optužena se tereti da je od polovine 2015. do polovine 2016. godine u svojstvu Federalne ministrice kulture i sporta u Vladi Federacije zaposlila četiri savjetnika koji nisu ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji ministarstva na koji način im je pribavila korist u vidu zaposlenja.

  • Vijesti

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 4

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Zore Dujmović (HDZ BiH) zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužena se tereti da je od polovine 2015. do polovine 2016. godine u svojstvu federalne ministrice kulture i sporta u Vladi Federacije zaposlila četiri savjetnika koji nisu ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji ministarstva na koji način im je pribavila korist u vidu zaposlenja.

Postupajuća tužiteljica predložila je za glavni pretres saslušanje sedam svjedoka i izvođenje 26 materijalnih dokaza, navodi se u informaciji Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...