SABINA ĆUDIĆ IZ BRUXELLESA: "U EPP-u nisu upoznati da je njihova članica - HDZ jučer oborila ključne zakone za evropski put BiH..."

Ćudić pojašnjava da su HDZ i SDA članice Evropskog parlamenta, odnosno vodeće grupacije u EPP-u, koju čine evropske narodnjačke stranke.

  • Politika

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 8

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, nalazi se u Bruxellesa na samitu evropskih liberala.

“Svoj boravak u Bruxellesu iskoristila sam da skrenem pažnju na proruski utjecaj sa kojim se suočavamo u BiH, te ih informisati o kontaktima koje je Milorad Dodik imao sa Sergejom Lavrovom i Vladimirom Putinom prošle godine, kao i to da skrenem pažnju na blokiranje evropskog puta BiH SNSD-a i HDZ-a, čemu smo svjedočili jučer u državnom parlamentu”, kazala je Ćudić za N1, podsjećajući da su na jučerašnjoj sjednici oboreni ključni zakoni za stjecanje kandidatskog statusa.

Ćudić pojašnjava da su HDZ i SDA članice Evropskog parlamenta, odnosno vodeće grupacije u EPP-u, koju čine evropske narodnjačke stranke.

“Članovi EPP-a nisu upoznati da je HDZ, njihova članica, jučer oborila ključne zakone za evropski put BiH. Očekivala bih od Šefika Džaferovića, koji je jučer također boravio u Briselu i sastao se sa predsjednikom Evropskog parlamenta, da ukaže na destruktivne sile u BiH i zahtjeva sankcije unutar njihove grupacije. Ne radi se o tome da je Evropa zlonamjerna, nego BiH pretpostavlja da je u žiži interesovanja i da svi znaju detalje Ustava BiH. To nije slučaj, ta zainteresovanost ne pada s neba, nego je rezultat mukotrpnog diplomatskog rada, koji izostaje na terenu”, kazala je Ćudić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...