BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Ruski vojnici i plaćenici iz grupe Wagner prebacuju se u regiju...

Smatra se da je grupa povezana s Jevgenijem Prigožinom, oligarhom koji je toliko blizak Kremlju da je poznat kao Putinov "chef". Kremlj je više puta demsntirao bilo kakve veze s tom grupom.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 1

Ruski vojnici i plaćenici iz grupe Wagner prebacuju se u regiju Donbas na istoku Ukrajine, saopćilo je britansko ministarstvo obrane.

"Ruske trupe nastavljaju se konsolidirati i reorganizirati dok preusmjeravaju svoju ofanzivu na regiju Donbas na istoku Ukrajine", saopćilo je ministarstvo odbrane u svom najnovijem obavještajnom ažuriranju.

Grupa Wagner prvi put je dospjela u javnost tokom ruske invazije na istočnu Ukrajinu 2014. Od tada su neovisna istraživanja i istrage CNN-a otkrile da je privatni vojni izvođač djelovao u Siriji i više zemalja u Africi. Američki dužnosnici i organi za zaštitu ljudskih prava optužili su ih za kontinuirano kršenje ljudskih prava.

Smatra se da je grupa povezana s Jevgenijem Prigožinom, oligarhom koji je toliko blizak Kremlju da je poznat kao Putinov "chef". Kremlj je više puta demantirao bilo kakve veze s tom grupom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...