GLAVNI SEKRETAR NATO-a: "Nema naznaka da je Putin promijenio svoje ambicije"

“Ukrajini hitno treba vojna oprema i zato je važno da NATO saveznici pomognu Ukrajini”, dodao je. “Takva pomoć ima učinka svaki dan.”

  • Svijet

  • 06. Apr. 2022  

  • 1

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg dao je izjavu za medije uoči sastanka ministara vanjskih poslova.

Naglasio je da je važno da svi saveznici koji vjeruju u demokraciju trebaju pružiti pomoć Ukrajini.

“Nismo vidjeli nikakve naznake da je predsjednik Putin promijenio svoju ambiciju da kontrolira cijelu Ukrajinu i da promijeni međunarodni poredak”, rekao je.

“Ukrajini hitno treba vojna oprema i zato je važno da NATO saveznici pomognu Ukrajini”, dodao je. “Takva pomoć ima učinka svaki dan.”

“Očekujem od saveznika da nastavljaju pružati pomoć u vidu različitog naoružanja”, rekao je Stoltenberg.

Osvrnuo se i na izbacivanje ruskih ambasadora, navodeći da se već nekoliko NATO članica odlučilo na taj potez.

Glavni sekretar kaže da NATO treba podržati Ukrajinu, održati sankcije Rusiji i ojačati vlastitu odbranu. Kaže da bi sukob mogao trajati dugo “i na to moramo biti spremni”, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...