SONJA KARADŽIĆ JOVIČEVIĆ, KĆERKA RATNOG ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA: "Apsolutno osjećam da nekom smetam u SDS-u..."

Kaže da za sada nije na izbornoj listi za predstojeće izbore i dodaje da postoje neki razgovori i signali preko posrednika, međutim, kako kaže, to ne može da smatra ni ozbiljnim ni definitivnim. 

  • Politika

  • 20. Apr. 2022  20. Apr. 2022

  • 4

Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske, članica Srpske demokratske stranke i kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića kaže da danas ne zna ša se dešava u ovoj stranci i da ni na koji način ne može da utiče na politiku stranke čiji je osnivač njen otac, ratni zločonac Radovan Karadžić.

Govoreći o stanju u SDS-u, Karadžić Jovičević je rekla da svi koji su napustili ili koji su izbačeni iz SDS-a, imaju neku svoju priču i da ne može da govori o pojedinačnim slučajevima.

„Što se tiče SDS-a, ne znam šta se dešava u SDS-u. Ja nisam u rukovodstvu stranke, ne prisustvujem sastancima, ne mogu ni na koji način da utičem na politiku. O svemu šta se dešava saznajem iz medija. Meni je žao, ja imam veliko iskustvo, više od polovine svog života sam u SDS-u. Poznajem i  prepoznajem mnoge situacije koje se ponavljaju iznova i iznova ali nemam mogućnost i način da na takav način, zvanično, izrazim svoj stav i mišljenje. Ne mogu da idem tamo gdje nisam pozvana“, rekla je Karadžić Jovičević za ATV.

Kaže da za sada nije na izbornoj listi za predstojeće izbore i dodaje da postoje neki razgovori i signali preko posrednika, međutim, kako kaže, to ne može da smatra ni ozbiljnim ni definitivnim. 

„Kad se sretnemo, vrlo smo korektni, ljubazni, pristojni, tu nema nikakvog sukoba, prosto su neki drugi, pametniji došli na red“, kaže, a na pitanje da li ima osjećaj da nekome smeta u stranci, odgovara: „Apsolutno“.

Međutim, kako sama kaže, prije će se desiti da potpuno izađe iz politike nego da promijeni stranku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...