PREDSJEDNIK EVROPSKOG VIJEĆA U NENAJAVLJENOJ POSJETI ZELENSKOM: "Danas u Kijevu, u srcu slobodne i demokratske Evrope"

"Danas u Kijevu, u srcu slobodne i demokratske Evrope", poručio je na Twitteru Charles Michel. Iz izvora u EU doznaje se da će Michela primiti ukrajinska ministrica za evropske i euroatlantske integracije Olga Stefanišina te kasnije predsjednik Volodimir Zelenski.

  • Svijet

  • 20. Apr. 2022  20. Apr. 2022

  • 0

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel doputovao je u Kijev, gdje će se tokom dana sastati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Michel je objavio tvit s fotografijom svog dolaska na željeznički kolodvor u Kijevu.

"Danas u Kijevu, u srcu slobodne i demokratske Evrope", poručio je na Twitteru Charles Michel. Iz izvora u EU saznaje se da će Michela primiti ukrajinska ministrica za evropske i euroatlantske integracije Olga Stefanišina te kasnije predsjednik Volodimir Zelenski.

Posljednjih sedmica Kijev je posjetilo nekoliko čelnika država članica EU i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Iz sigurnosnih razloga Michelova posjeta nije bila najavljena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...