RUSIJA IZVELA RAKETNI NAPAD NA ODESU: Najmanje pet ubijenih, među njima i tromjesečna beba

Ukrajinski dužnosnici kazali i da su rakete pogodile vojni objekt i dvije stambene zgrade u gradu.

  • Svijet

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 0

Rusija je izvela raketni napad na južni lučki grad Odesu, rekao je predstojnik Ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

"Među poginulima je tromjesečna beba", objavio je Andrij Jermak na Telegramu. Povrijeđeno je 18 osoba, dodao je.

Ukrajinski dužnosnici kazali i da su rakete pogodile vojni objekt i dvije stambene zgrade u gradu.

Fotografije pokazuju da je raketa pala usred višekatne stambene zgrade u kojoj je ostala golema rupa.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko rekao je da je nekoliko projektila pogodilo stambene blokove i da je muškarac poginuo kad mu se zapalio automobil.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba na Twitteru je osudio Rusiju zbog navodnog napada.

"Jedini cilj ruskih raketnih udara na Odesu je teror. Rusija mora biti proglašena državnim pokroviteljem terorizma i tretirana u skladu s tim. Nema poslovanja, nema kontakta, nema kulturnih projekata. Trebamo zid između civilizacije i barbara koji raketama gađaju mirne gradove."

Moskva se još nije oglasila.

Ruske snage su već granatirale Odesu, ali puno manje od drugih gradova, poput Mariupolja, od kojih je većina danas u ruševinama nakon teškog ruskog bombardiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...