OTKRIVEN NAJDUŽI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM: Pacijent je bio pozitivan čak…

Prethodno je jedna osoba bila pozitivna na SARS-CoV-2 punih 335 dana.

  • Zdravlje

  • 25. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 1

Najduža infekcija novim koronavirusom kod neke osobe, prije nego što je umrla od posljedica COVID-19, trajala je 505 dana, objavili su u petak britanski naučnici.

Prethodno je jedna osoba bila pozitivna na SARS-CoV-2 punih 335 dana.

Kod većine ljudi koji se zaraze tim virusom, tijelo je sposobno samo ga prebroditi i pobijediti infekciju, ali pacijent koji je bio pozitivan 505 dana u kontinuitetu imao je jako oslabljen imunosni sistem i više komorbiditeta.

Prvi pozitivan test je bio početkom 2020, a potom je pacijent bio pozitivan i kod svih ostalih testiranja, sve do smrti 2021.

Naučnici koji su proučavali virus kod devet Covid-pacijenata u Londonu, su ustanovili da bi se kod imunkompromiranih osoba mogle pojaviti nove Covid-varijante.

Naučnici s londonskog King's College-a i zaklade Guy's and St. Thomas' NHS Foundation Trust, su svoje rezultate istraživanja predstavili na Evropskom kongresu kliničke mikrobiologije i zaraznih bolesti (ECCMID) u Lisabonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...