HAOS NA ULICAMA ŠANGAJA: Narod ustao protiv policije, dosta im je karantina, padaju barikade, traže slobodu! (FOTO/VIDEO)

Dramatične scene na ulicama Šangaja.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 1

Internetom kruže video snimci onog što se u ovom trenutku dešava u Šangaju, distriktu Minhang. Građani su izašli na ulice, srušili barikade i traže slobodu kretanja i ukidanje zaključavanja u ovom višemilionskom gradu. Naime, Šangaj je juče imao nula slučajeva zaraženih korona virusom među građanima, prenosi Srbija Danas.

Jedini prijavljeni slučajevi su bili kod osoba koje se nalaze u karantinskim objektima (bolnice, kampovi za zaražene i sl.) Policija pokušava da obuzda građane, ali kao što se vidi na snimcima, ne uspijevaju u toj namjeri.

Prethodno su vlasti u Šangaju rekle da će pooštriti primjenu mjera karantina, pošto se nastavlja porast slučajeva zaraženih covidom-19 u kineskoj finansijskoj prijestolnici. Nove mjere uključuju postavljanje elektronskih alarma na vratima kako bi se spriječilo da zaraženi odu, kao i evakuaciju ljudi radi dezinfekcije njihovih domova.

Ranije ove nedjelje, stotine je prisilno evakuisano iz svojih domova kako bi se omogućila dezinfekcija zgrada. Ograničenja su dovela do zatvaranja Šangaja petu nedjelju zaredom. Zvaničnici grada Šangaja rekli su da će svi zaraženi pacijenti i bliski kontakti biti prebačeni u centralizovani karantin koji vodi vlada.

Pored toga, tada su rekli da će mjere dezinfekcije biti pojačane u nekim od najteže pogođenih oblasti u gradu. To će vjerovatno značiti da će neki stanovnici biti primorani da se privremeno isele - uključujući i one koji su bili negativni.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...