MILIONSKA INVESTICIJA NJEMAČKOG AUTOMOBILSKOG DIVA: Porsche kupio veliki udio u američkoj kompaniji specijaliziranoj za...

U budućnosti će Group14 također opskrbljivati ​​Cellforce Group iz Tübingena, u kojoj Porsche ima većinski udio.

  • Ekonomija

  • 09. Maj 2022  09. Maj 2022

  • 0

Porsche preuzima udio u inovativnom proizvođaču materijala za baterije…

Porsche ide naprijed u svom naporu za razvoj i proizvodnju baterijskih ćelija visokih performansi. Proizvođač sportskih automobila kupuje udjele u američkoj kompaniji Group14 Technologies, proizvođaču napredne silicij-ugljične tehnologije za litij-ionske baterije. Kao vodeći investitor, Porsche prikuplja 100 miliona američkih dolara i vodi krug finansiranja Serije C u kojem nekoliko kompanija ulaže ukupno 400 miliona američkih dolara (oko 328 miliona eura).

Group14 Technologies, sa sjedištem u Woodinvilleu, u saveznoj državi Washington, namjerava iskoristiti povećanje kapitala kako bi ubrzala svoju svjetsku proizvodnju anodnog materijala za litij-ionske baterije. Prije kraja godine Grupa14 će postaviti temelje još jedne fabrike za proizvodnju baterijskih aktivnih materijala (BAM) u SAD-u. U budućnosti će Group14 također opskrbljivati ​​Cellforce Group iz Tübingena, u kojoj Porsche ima većinski udio.

Cellforce su 2021. osnovali Porsche i Customcells Holding. Od 2024. u Njemačkoj zajedničko pothvat namjerava proizvoditi samorazvijene baterijske ćelije visokih performansi sa silikonskim anodama za proizvodnju malih serija, motosport i vozila visokih performansi. Očekuje se da će se baterije Cellforce koristiti u Porscheovim vozilima na električni pogon s pogonskim sklopovima visokih performansi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...